Форма входу

Пошук

Календар

«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0




Вівторок, 16.04.2024, 18:05
Вітаю Вас Гість | RSS
Наукове етнологічне студентське товариство
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2013 » Листопад » 2 » Поїздка членів НЕСТу до Чернівців
12:35
Поїздка членів НЕСТу до Чернівців
Вже за звичаєм студенти історичного факультету взяли активну участь у ІХ Міжнародній Буковинській історико-краєзнавчій конференції, яка відбувалася у Чернівцях 25 жовтня і була присвячена 95-й річниці Буковинського віча. Зокрема, безпосередньо до ЧНУ ім.Ю.Федьковича виявили бажання приїхати 7 етнологів (студентів та магістрантів) і 4 історика України (студент та аспіранти), головою одеської делегації була доцент кафедри археології та етнології України Наталя Олександрівна Петрова.



Ми приїхали у чарівне західноукраїнське місто (дехто - вперше) спозаранку 24 жовтня, тож мали змогу не тільки поблукати вузенькими 600-літніми вулочками, але й відвідати Чернівецький музей народної архітектуру та побуту. Там студенти та аспіранти мали змогу практично ознайомитися із чудовими автентичними зразками етнічної культури.



Незважаючи на деякі негаразди з організацією (майже половину одеської делегації, судячи з усього, не очікували побачити на конференцію вживу, а одного студента навіть забули вписати в програму), нас потішив теплий та дружній прийом. Відвідавши пленарне засідання, студенти дізналися, що воно таке було - Буковинське віче, а також про деякі краєзнавчі особливості сучасної Чернівеччини.



Засідання секцій проходили у приміщенні історичного факультету ЧНУ, заплутаної всередині будови, тим не менш, чепурної і достатньо привітної. Наші студенти та аспіранти були розкидані майже по всім секціям (крім краєзнавства Буковини, на жаль), тож мали змогу репрезентувати студентів-істориків Одеси перед широкою аудиторією. На заключному засідання наша делегація була відзначена окремо за своєю чисельністю та активністю, що не може не тішити.



Щоправда, була секція, де одесити навіть переважали - це "Етнологія". Зваживши на цей факт, директор Чернівецького музею архітектури та побуту, Олег Кучурян, який також тримав доповідь на цій секції, подарував делегації десяток мальовничих альбомів із розлогою презентацією Чернівецького та Сучавського скансенів (власне, етнографічних музеїв під відкритим небом).




Завершив конференцію солідний бенкет у ресторані "Київ", де ми мали змогу побачити і познайомитися із багатьма видними представниками історичної та краєзнавчої наук України та Польщі.

Відзначимо наостанок, що конференція не мала організаційних внесків (серед оргмоментів учасниками оплачувалась лише публікація), а обід та бенкет були за кошт сторони-приймача. Є чому повчитися!

Переглядів: 850 | Додав: NEST | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Copyright MyCorp © 2024